Haber Detayı
18 Ekim 2024 - Cuma 10:08
 
Mustafa Coşkun, Astsubayların Yaşadığı Sorunları Dile Getirdi
(TEMAD) Türkiye Emekli Astsubayları Derneği Malatya İl Başkanı Mustafa Coşkun, Astsubayların tazminat ve çeşitli haklarının verilmesi için açıklamada bulundu.
Gündem Haberi


Mustafa Coşkun, Emekli Astsubayların Taleplerini Gündeme Getirdi

 (TEMAD) Türkiye Emekli Astsubayları Derneği Malatya İl Başkanı Mustafa Coşkun, 17 Ekim Astsubaylar Günü  nedeniyle  bir  basın  açıklamasında bulundu.

 

 (TEMAD)Malatya İl Başkanı Mustafa Coşkun Basın Açıklaması Şöyle ;

Değerli basın mensupları, değerli dostlar, sevgili meslektaşlarım,
HOŞ GELDİNİZ... Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bugün burada, “17 EKİM ASTSUBAYLAR GÜNÜ’NDE” sizlerle bir araya gelmekten duyduğumuz mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.

 

Aileleriyle birlikte sayıları 800-850 bini bulan emekli astsubayların sesi olmaya gayret ederek, 73 yıldan beri yüreklerimizi yakan sorunlarımızı, haklı taleplerimizi ve çözüm yollarının ne olduğunu anlatmaya çalışacağım.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük meselesi astsubaylar meselesidir, hallolmadıkça sıkıntı ve azaplar bitmeyecektir. Mesleki itibar eşitlenmedikçe bu sıkıntı ve azaplar çekilmeye devam edecektir...

 

Hemen şunu ifade etmek isterim; emekli astsubaylar mali açıdan tarihin en kötü günlerini yaşıyorlar. Biz bundan daha kötü bir durum hatırlamıyoruz.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin profesyonel insan gücünün önemli bir kısmını oluşturan astsubaylar, ülkeleri için şerefli meslekleri uğruna bir ömrü feda eden, en ücra yurt köşelerinde canı pahasına görev yapan, aile fertlerinin de aynı kaderi kendileriyle paylaştığı bu şerefli camianın cefakâr ve fedakâr mensuplarıdır. Astsubayların çok ciddi ve birikmiş sorunları acil çözümler beklemektedir. Kahraman astsubaylarımız kimseden ulufe istemiyorlar, hak ettiklerini istiyorlar. Yılların emeğinin, fedakârlığının, canı pahasına görev yapmanın karşılığını istiyorlar. Birçok meslek mensubuna verilip de kendilerinden esirgenen, analarının ak sütü gibi helal olanları istiyorlar. 

 

Çeşitli kuvvet ve komutanlıklarda ilçe jandarma komutanı, jandarma bölük komutanı, Askerlik Şube Başkanı, karakol komutanı, takım komutanı, kısım komutanı, bölük astsubaylığı, harekat eğitim astsubaylığı, idari işler astsubaylığı, bomba imha uzmanı gibi önemli makam ve görevlerde bulunmakta, cansiperane bir görev anlayışıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir unsuru olarak çalışmaktadırlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin omurgası Astsubaylardır.

 

Tankların, uçakların, gemilerin, tüm silah ve sistemlerinin bakımı, sevk ve idaresi bizim sorumluluğumuzdadır. Uçağa silahı biz yükler, bakımını biz yapar, uçuşa biz hazır eder, pist başına kadar biz getirir, son kontrolünü biz yaparız. Hava Kuvvetleri'nin ilk kuruluş yıllarında Türk Hava Kuvvetleri'nin pilotları, pilotların da hocalarının çoğu astsubaydı. 


Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Pilot Astsubay Başçavuş Vecihi Hürkuş mühendis ve girişimcidir. Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisidir, Türkiye'nin ilk yerli uçağını üreten Pilot Astsubay Başçavuş Vecihi Hürkuş’u bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Bizler; görevimizi en üst düzeyde yapmamız gerektiğinin bilincinde olan bir toplumuz. Bu bilinçle görevimizi en iyi biçimde yapmanın sorumluluğunu taşırız. İç güvenlikte, asayişte, depremde, sel felaketinde, kargaşada, anarşide, bölücü terörle mücadelede biz hep ön plandayız. Biz göklerde; biz yedi deniz, dört iklimdeyiz!
Biz; 15 TEMMUZ HAİN KALKIŞMASI'nda vatanımıza göz diken hainlere canı pahasına geçit vermeyen ÖMER HALİSDEMİR’leriz.

 

Meslek hayatımızın neredeyse üçte biri nöbette, tatbikatta, gece eğitiminde, özel görevlerde ve evimizden uzakta geçer. Biz; eşlerimizin hamileliğini, çocuklarımızın bebekliğini, diploma günlerini, ana-babamızın hastalıklarını göremeyiz. Biz, vatana hizmet etmek olan işimizle evliyiz. Biz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm yükünü omuzlarında taşıyan onurlu emekçileri; biz Astsubaylarız.

 

“Haklı Taleplerimiz” dediğimiz konular hakkında kısaca bilgiler arz etmeden önce 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunun BİRİNCİ MADDE hükmünü söylemek istiyorum;

 

Madde 1– Bu Kanun, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subaylar ve astsubaylara uygulanır.

Buradan hareketle “Haklı Taleplerimizin” neler olduğunu kısaca arz etmek istiyorum izninizle;

 

TAZMİNATLAR MESELESİ:
Türk Silahlı Kuvvetlerinde yarbay ve daha üst rütbelerde bulunan subaylara Makam-Görev ve Temsil Tazminatı tahakkuk ettirilmekte bu tazminatlar emekli olduklarında da ödenmeye devam etmektedir. Astsubaylar ise bu tazminatları ne muvazzaflıklarında ne de emekliliklerinde alamamaktadırlar.

 

Ç Ö Z Ü M: Astsubaylara emekliliklerine de yansıyan Makam-Görev Tazminatı veya Kanun Teklifi içine de girmiş olan ancak sebebini bir türlü anlayamadığımız şekilde teklif içinden çıkarılan İlave Tazminatın gösterge rakamlarının güncellenerek tekrar Kanun Teklifi içinde yer alması ve en kısa zamanda kanunlaşmasıdır. 

   

3. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE ASTSUBAY YETİŞTİREN OKULLARIN LİSANS DÜZEYİNE ÇIKARILMASI
Çağın gerekleri olarak gelinen durum itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine astsubay yetiştiren okulların Eğitim-Öğretim düzeyi ÖNLİSANS düzeyinden LİSANS seviyesine çıkarılmalıdır.

 

4. ALEYHTE NASIP DÜZELTMESİ YAPILANLAR HAKKINDA YAPILACAK DÜZENLEME VE DEĞİŞİKLİK
Suç cezasız kalmaz ancak ömür boyu süren ceza da olmaz. Kazai ve İdari kararlar sonucunda nasıpları aleyhte düzeltilen subay, astsubay ve uzman jandarmaların, bir suçtan dolayı ömür boyu yaşadıkları mağduriyet gerekçeleri ile birlikte göz önüne alınmalı ve bu mağduriyetlerinin geç de olsa giderilmesi gerekmektedir.

Tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyor sağlıklar diliyorum. Arz Ederim...

Kaynak: (BLT) - Bülten Editör: Hidayet Özpolat
 
Etiketler: Mustafa, Coşkun,, Astsubayların, Yaşadığı, Sorunları, Dile, Getirdi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
25
27
0
1
8
9
2
Beşiktaş
20
17
0
2
6
8
3
Samsunspor
19
16
2
1
6
9
4
Fenerbahçe
17
18
1
2
5
8
5
Eyüpspor
15
14
2
3
4
9
6
Başakşehir
14
14
2
2
4
8
7
Göztepe
12
14
2
3
3
8
8
Trabzonspor
12
8
0
6
2
8
9
Sivasspor
11
11
4
2
3
9
10
Kasımpasa
11
11
2
5
2
9
11
Konyaspor
11
10
4
2
3
9
12
Bodrumspor
10
8
4
1
3
8
13
Alanyaspor
9
8
4
3
2
9
14
Antalyaspor
8
10
5
2
2
9
15
Rizespor
7
5
5
1
2
8
16
Gaziantep FK
6
9
4
3
1
8
17
Kayserispor
5
8
3
5
0
8
18
Hatayspor
3
7
5
3
0
8
19
A.Demirspor
1
7
7
1
0
8
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı